Skip to content

De gelijkenis van de naïeve internetgebruiker

24 februari 2012

Een man ging eens met zijn vriendin het centrum van een bekende toeristische stad in Frankrijk bekijken. Terwijl ze door de straten slenterden naderden ze een grote kathedraal, en zij werden vervuld van ontzag. De man sprak tot zijn vriendin. “Ach, ga toch voor die kathedraal staan, opdat ik een foto maak. Dan zullen wij ons in de toekomst nogmaals verheugen om deze dag.”

Zijn vriendin gehoorzaamde en ging voor de kathedraal staan. De man nam zijn telefoon en maakte een foto. Deze foto publiceerde hij op zijn weblog, waar hij nog meer foto’s van zijn vriendin plaatste. Op sommige van deze foto’s had zij teenslippers aan, zodat haar enkels door iedereen gezien konden worden. Onder andere op de foto die de man bij de kathedraal had gemaakt. De foto’s werden door velen bekeken, en allen waren zeer verheugd.

Onder de bezoekers van het weblog van de man was ook Abdol Bakhveida, een Iraniër. Te dien dage had Nederland een uitleveringsverdrag met Iran. Toen Achmadinejad vernam dat Abdol het weblog van de man had bezocht, werd hij zeer vertoornd. Want het is in Iran aan vrouwen niet toegestaan om zonder bedekte enkels op de foto te gaan. Daarop vaardigde hij een uitleveringsbevel uit, waarop de Nederlandse overheid gehoorzaamde. De man werd berecht in Iran en veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf, ook al was het in Nederland niet verboden om foto’s op internet te zetten van vrouwen met blote enkels. Hij zou de zon nooit meer zien en zijn vriendin kwijnde weg van verdriet.

srsly mensen, stop the madness.

Advertenties

From → Ergernissen, Verhalen

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: