Skip to content

PVV wil meldpunt overlast buitenlandse dieren

25 februari 2012

Onlangs werd melding gemaakt van een lynx in Limburg. De waarneming bleek niet te controleren, maar is voor de PVV toch aanleiding om het milieustandpunt van de partij te herzien.

Lynx

Desgevraagd laat PVV-leider Geert Wilders weten de komst van lynxen te zien als een bedreiging. “De positie van de vos kan hier op onacceptabele wijze door verzwakt worden. De Nederlandse ecologie is gebaseerd op een Joods-Christelijke traditie. Wij als PVV willen dit verdedigen tegen invloeden van buitenaf. Wij knokken voor onze natuur. Door de opwarming van het klimaat, die overigens onzin is, zien we een tsunami van wilde dieren uit Zuid-Europa. dit moet worden tegengehouden voor het te laat is.”

Geert Wilders staat niet tegenover alle dieren even negatief. Op dit moment is in Groot Brittannië de rode eekhoorn bijna uitgestorven door de komst van de Amerikaanse grijze eekhoorn. Wilders: “grijze eekhoorns mogen hier best komen, als ze zich maar aanpassen”.

Ook andere PVV-leden laten van zich horen. Richard de Mos, als kamerlid verantwoordelijk voor de portefeuille milieu: “Op dit moment rukken elanden op vanuit het oosten. Ze zijn al aanwezig in Duitsland. Een eland is bijna zo groot als een walrus, we kunnen ze er niet bij hebben op de veluwe. Nederland is vol.”

Groenlinks-kamerlid Tofik Dibi heeft al aangegeven niets te zien in het plan van de PVV. Buitenlandse dieren kunnen volgens hem een waardevolle bijdrage leveren. Hij wijst op het succesverhaal van de fazant. “Niemand weet nog dat deze dieren oorspronkelijk door de Romeinen zijn ingevoerd, ze zijn volledig geïntegreerd. Ik vind dat we ook andere dieren die kans moeten bieden.”

Kwame Mpufu is veeboer in het Oosten van Kenia. “Bij het horen van het nieuws moest ik lachen, als je een olifant in je achtertuin hebt staan maak je je verder nergens meer druk om.”

De NS heeft al aangegeven eventueel bussen in te zetten.

Advertenties

From → Artikelen

One Comment
  1. Paul de Roos permalink

    ik vind dat ook koffie, zijnde een obscuur Zuid-Amerikaans drankje, verboden moet worden, en van belgen moet ik al helemaal niks hebben, die blonderen hun haar niet eens, dus patat moet ook in de ban.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: