Skip to content

Lelijk is beter dan saai

21 mei 2013

Een ieder op de snelweg wendt zijn blik, allen aanschouwen het gevaarte. De Hyundaibezitter beeft van angst, de Mazdarijder barst uit in tranen. Met verwondering is hun hart vervuld, wanhoop bedwelmt hun geest. Zij kijken in afschuw, hun ziel verschrompelt van walging.

Gewillig laat hij zich leiden door zijn bestuurder, als een goedmoedige os schrijdt hij over het asfalt. de inzittenden weten zich veilig achter de vetrol onder de voorruit. Drie van hen voorin, drie achterin. Een achterbank is er niet, ze zijn gezeten op tronen. Door grote ramen zien zij trots naar buiten, zij kijken neer op de grijze muis in zijn Toyota Auris.

Zijn postuur is als die van het nijlpaard, stevig en breed. Zijn voorkant is als een dolfijn, vriendelijk doch wijs. Het dashboard is als het nest van de wevervogel, chaotisch maar kunstig.

Niemand kan omvatten wat omging in het hart van zijn maker. Geen sterveling kan de gedachten van zijn ontwerper peilen. Velen verklaren hem daarom waanzinnig. Maar ik zeg u, in al hun pracht en praal ontlokken de sportwagens uit Italië nergens een reactie die in sterkte gelijk is aan de woede die ontsteekt wanneer hij verschijnt, de nederige Fiat Multipla.

Advertenties

From → Random

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: