Skip to content

Henk be like

23 januari 2014

Op verzoek.

Sinds een tijdje wemelt het op Facebook van de “(insert bewoners van een stad of regio) be like…”-pagina’s. Je kan hier op verschillende manieren naar kijken.

  1. Je moet je hier niet mee bezighouden. Alles wat op Facebook gebeurt is irrelevant en iedereen die in Haren woont weet dat wat op Facebook gebeurt nooit enige consequenties in de echte wereld zal hebben.
  2. Deze pagina’s zijn een manifestatie van de opleving van regionale identiteit. Dat is belangrijk, want hieraan kan je zien dat de natiestaat op zijn laatste benen loopt. Van boven komen organisaties als VN, NAVO en EU, van onderaf komen provincies, regio’s en steden. Voel je je een echte Nederlander? Dan loop je hopeloos achter, sukkel.
  3. Het bovenstaande wordt meteen weer tenietgedaan door het karakter van de (…) be like-pagina’s. Want in plaats van de regio of stad in kwestie zo goed mogelijk uit de verf te laten komen, maakt men gebruik van simplificaties, stereotypen en vooroordelen. Daarbij wordt nooit gebruik gemaakt van meer dan tien woorden. Het moet simpel, en het liefst een beetje dom.

En daarmee kom ik bij mijn punt. De (…) be like-pagina’s representeren de viering van de achterlijkheid. Ga allemaal de film Idiocracy kijken als je dat nog niet gedaan hebt. Als de mensheid zich over een paar honderd jaar niet meer kan handhaven, weet je waar het begonnen is. Het is jullie schuld.

Advertenties
Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: