Skip to content

Waarom de Top 2000 fascisme is

2 december 2014

top2000

 

  • De Top 2000 wordt betaald door overheidsgeld en uitgezonden door de staatsomroep. Maar wie een selectie wil indienen moet 15 daarvan kiezen uit een van tevoren samengestelde lijst van 4000 nummers. Nummers die iedereen al kent worden weer gedraaid, terwijl andere muziek geen kans krijgt bekendheid op te bouwen. De overheid houdt zich hier dus indirect op een beperkende manier met cultuur bezig en dat is zeer kwalijk.
  • De Top 2000 bestaat hoofdzakelijk uit muziek gemaakt door blanke mannen. Minderheden en vrouwen zijn ondervertegenwoordigd.
  • De Top 2000 bestaat alleen uit hits. Voor goede muziek die nooit op de Radio is geweest is geen plaats. Er zijn ook in verhouding erg weinig bands die met slechts één nummer in de Top 2000 staan. De meeste bands/artiesten die erin staan zijn minstens dubbel vertegenwoordigd. Hier geldt duidelijk het recht van de sterkste.
  • De Top 2000 a Gogo wordt gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk, die ook DWDD presenteert. En DWDD is culturele propaganda.
  • Door de kiezers vijf nummers vrij in te laten vullen wordt de illusie van vrije keuze in stand gehouden. In werkelijkheid zijn er drie nummers die altijd op nummer 4 of hoger gestaan hebben. De vrije keuzes hebben geen invloed op de top van de lijst.
  • Tijdens de Radio-uitzending van de Top 2000 wordt de Holocaust systematisch verzwegen.

Mijn conclusie: Radio 2 kan twee dingen doen. Verwijder de vrije keuze voor vijf nummers en noem het in het vervolg “De Ouwelullenmuziek Top 2000”. Of: Maak de keuze gewoon helemaal vrij en laat de beslissing over aan het publiek.

Advertenties
Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: