Skip to content

Drie redenen waarom het beter is om bij een studentenvereniging te gaan dan bij een terroristische organisatie

18 februari 2015

Terwijl terroristische organisaties populairder zijn dan ooit, nemen studentenverenigingen steeds meer af in ledenaantal. Het is de vraag of deze trend nog om te keren is. Dat steeds meer jongeren kiezen voor een lidmaatschap van bijvoorbeeld ISIS is erg jammer. In dit artikel hoop ik aan te tonen dat de klassieke keuze voor een studentenvereniging nog steeds veel voordelen heeft.

Carrière
Dat lidmaatschap van een terroristische organisatie goede carrièrekansen biedt, is een grote misvatting. Sterker nog: werkgevers zullen juist minder geneigd zijn iemand aan te nemen als ze weten dat hij of zij lid is (geweest) van een terroristische organisatie. Studentenverenigingen daarentegen bieden de mogelijkheid om alvast een netwerk op te bouwen, wat vaak goede kansen biedt tijdens een loopbaan..

Gezelligheid
Wie zich aansluit bij een terroristische organisatie, zal merken dat het creëren van een losse, gezellige sfeer daar niet tot de prioriteiten behoort. Voortdurend geweld en een strakke naleving van de Sharia zorgen eerder voor stress. Studentenverenigingen organiseren vaak gezellige samenkomsten waarbij tot in de kleine uurtjes gelachen en gedronken wordt. Ook krijg je hier de gelegenheid om nieuwe dingen uit te proberen en jezelf te leren kennen. Extremistische organisaties bieden hiervoor op zijn best een gebrekkig platform. Alcoholische dranken  zijn volgens de Shariawetgeving bijvoorbeeld verboden. Bovendien zien veel extremisten gezelligheid als ongewenste tijdverspilling.

Geweld
Het is eerder al even genoemd: het geweld waaraan men wordt blootgesteld bij het lidmaatschap van een extremistische organisatie. Dit is onvergelijkbaar met de eventuele ontgroening die men moet ondergaan bij het lid worden van een studentenvereniging. De kans op blijvend letsel of zelfs de dood is bij een terroristische organisatie vele malen groter en zal gedurende de hele periode van het lidmaatschap een bepalende factor blijven.

Conclusie
Moderne jongeren zijn kritisch en willen wat van de wereld zien. Persoonlijke ontplooiing vinden zij belangrijk. Ik hoop dat ik met dit stuk heb aangetoond dat het lidmaatschap van een terroristische organisatie geen geschikte manier is om hier mee aan de slag te gaan. De kans om te komen te overlijden is te groot, terwijl studentenverenigingen eigenlijk op alle vlakken minstens evenveel te bieden hebben.

Advertenties

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: